Over mij.

Onderwijs is mijn vak en mijn hobby.
Na de lerarenopleiding en een studie onderwijskunde heb ik 15 jaar les en later ook leiding gegeven op het Albedacollege in Rotterdam. In deze baan heb ik geleerd te werken met leerlingen van allerlei niveaus, in allerlei sectoren, in voltijd- en deeltijd onderwijs. Vervolgens heb ik 5 jaar ervaring opgedaan als onderwijskundige bij de SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling) waar ik bezig ben geweest met de ontwikkeling van competentiegerichte profielen. Omdat ik het directe contact met de scholen en vooral het leren in de klas ontzettend miste ben ik als trainer en coach gaan werken bij APS; een toonaangevend onderwijsadviesbureau in Utrecht. Daar heb ik de afgelopen 10 jaar met veel passie gewerkt. Ik heb veel didactische en pedagogische trainingen gegeven op VO scholen, MBO en HBO. Ik heb enorm veel lessen gezien en vooral veel samen met docenten gewerkt aan het versterken van het leren in de klas. Naast mijn werk als trainer ben ik ook als docent blijven werken. In mijn optiek ben je een nog betere trainer als je ook zelf voor de klas staat. Op dit moment geef ik het vak onderwijskunde op de technische lerarenopleiding (Fontys Eindhoven) .

In maart 2016 ben ik mijn eigen bedrijf “van Dijck Didactiek” gestart. Vanuit dit bedrijf ondersteun ik docenten bij het ontwerpen en geven van nog betere lessen. Dit doe ik vanuit coaching in de klas en door het geven van diverse trainingen.

Wil je nog meer over mij weten? Bel of mail me dan gerust!

image1

Kitty is een fijne trainster. Ze is rustig en heel duidelijk in haar instructie. Ze had het niet over lesgeven, ze deed het en legde uit waarom ze dat deed.

Floris de Zeeuw Docent L.OLek en Linge

Ik heb Kitty van Dijck als een zeer prettige en waardevolle trainer ervaren. Ze weet waarover ze spreekt en staat open voor andermans input / mening.

Twan Artsdocent marketingFontys

Kitty zorgt elke keer weer voor een positieve benadering en vooral voor het aanreiken van praktische tips. Met de tips kon ik meteen aan de slag en leverden direct resultaat op. BRAVO!!!

Carel van Roozendaaldocent fransZeldenrust-Steelantcollege

Over mijn werk.

Als een docent onvoldoende verbinding heeft met zijn/haar leerlingen dan weet je dat er minder geleerd zal worden in de klas. Zo werkt het ook bij mij in mijn werk als trainer en coach.  Ik vind het belangrijk om vanuit verbinding met mijn klanten te werken. Ik wil graag het beste uit mensen halen en probeer dat altijd te doen vanuit het directe contact met degene met wie ik werk.  In mijn trainingen ben ik niet van “praten over”, maar vooral van (voor)doen. Leren door het goede voorbeeld te geven is een veel gebruikte werkvorm in mijn trainingen.  Daarom zet ik mijn trainingen vaak even stop om uit te leggen wat ik doe en waarom.  

Mijn werk is altijd maatwerk. Ik werk voor VO-scholen, MBO, HBO, Praktijkonderwijs en samen met opdrachtgevers onderzoek ik wat er nodig is en wat mijn dienstverlening op moet leveren. Het aanbod dat u op deze site vindt is daarom niet standaard, maar zal altijd worden afgestemd op de vragen en de situatie van de school en/of de docent.  Een aanbod kan ook nooit compleet zijn want elke school en elke docent heeft weer andere specifieke vragen. Schroom daarom niet om contact op te nemen.